»

Sunday, 4 March 2012

Projek Sains Adam & Aisy

Tauge oh tauge...

Aiii semua..jumpa lagi...Selamat selepas berhujung minggu.Biasanya di hujung2 minggu macam ni jarang2 ada entri baru di blog masing2.Saya pun apa kurang apa lebihnya.. mmm.. hari minggu semua org yg bekerja menanti setiap tiba ari jumaat.. nak REHAT... zzzzz... tapi mmm bagi ibu2 takde makna nye... time nih lar sume nak buat.. nak kemas rumah .. mop.. basuh baju.. dan dan lagi nak iron baju untuk di pakai next week... bagi aku macam biasa rutin weekly... iron baju adam 10 pasanggg... uhhh.. ape nak buat ...

Bagi anak2 aku .. wahhh mereka memang teruja bila tiba ari sabtu ahad... sebab... leh tdo lambat dan yg penting leh tengok astro ceria.... lesen hijau... projek adam & aisy weekend nih .. tanam pokok tauge.. mmm seronok giler 2-2 especially si aisy... ni idea hero aku lar selepas hubby aku dengan peliknya teringin makan bubur hijau dan dengan suka ati nye memberi santan, kacang hijau dan gula melaka di pasar malam KOTA WARISAN pada hari sabtu ... dengan penuh harapan esok aku kan masakkan bubur kegemaran ... tapi awas awal2 hubby aku dah warning... " jgn masuk ape2 yer dalam bubur purely original..."maksudnya.. jgn masuk durian ker.. mata ikan ker... or ape2 yg boleh dimixkan.. opss berbalik cite projek sains hero heroin aku...
adam pun dengan teruja menyediakan bahan2 semua nya 2 set.. untuk Adam & Aisy... bekas kosong.. kacang hijau.. air... kapas ( xde pun.. ganti dgn  facial cotton jer )...  setelah siap 2-2 bekas tuh adam & aisy letak kat luar agar kene pancaran matahari katenye.... tapi yg aku perhatikan anak aku 2 org nih.. mmm ... setiap 2-3 jam sure bukak pintu gie tengok dah tumbuh ke tak.. ishhh excited sungguh... selama berapa jam bekas2 tuh diluar rumah aku tepat pukul 7 malam dibawa nyer masuk kedalam rumah.. haaa dah bercambah 2-2 bekas.. kuar dh skit... ape lagik seronok btul adam & aisy...  tak sabar nak tunggu esok.. so hari nih pagi adam dah kuarkan balik bekas2 tuh letak kat luar rumah.. "ibu, matahari nak kuar dh nanti.. pokok perlukan cahaya... cpat ibu.." mmmm.. mm...mmmm....

Tauge Adam & Aisy 4-3-2012

dah bercambahhh dah.. 7.00pm

... nih pun same.. dh bercambah...

ha.. tu dia...

1st projek bersama abg asdam...
 

2 comments:

  1. bestnya axtivity sains.. nanti kak irda letakkan bila dah jadi taugeh k.. :-)

    ReplyDelete
  2. okayyy...semalam blum jadi btul lg...

    ReplyDelete